Pleiten voor pumptracks en investeren in spelen en bewegen.

Dus toen het Velsens Speel- en beweegplan 2021 moest worden vastgesteld, was dat een mooie kans om het nog vrij onbekende fenomeen pumptracks bij de Velsense raad onder de aandacht te brengen en een kans om te investeren in het behoud van voldoende aanbod voor spelen en bewegen.
Dit werd in de vorm van een amendement (aangepast besluit) en een motie (‘oproep tot..’) gegoten en in de gemeenteraad geagendeerd.

Hoewel Bas weet dat dit leeft bij skaters, mountainbikers, BMX’ers en andere sporters, kreeg hij de Velsense raad niet mee in zijn enthousiasme en overtuiging dat dit een brede, laagdrempelige en inclusieve sportvoorziening is. Ook het investeren in sporten en bewegen was voor de VVD Velsen een kans, maar voor de raad nog een brug te ver. En dat is jammer en echt een gemiste kans.

Zowel de motie als het amendement hebben het niet gehaald, maar daarmee is het nog niet klaar. VVD Velsen blijft pleiten voor aantrekkelijke plekken om buiten te kunnen spelen en sporten. Daar kun je ons op aanspreken. Niet alleen nu, maar ook in een nieuwe raadsperiode.

 

VVD Velsen staat voor een gemeente:

  • die ruimte geeft aan nieuwe sportinitiatieven en anders georganiseerde sportgroepen, zoals urban sporters, voor zowel de jeugd als volwassenen
  • die urban sporten stimuleert en meedenkt over speelplekken, zoals pumptracks en beweegroutes
  • die sportaccommodaties zoveel mogelijk ontwerpt voor meerdere doeleinden


Hieronder lees je de artikelen over dit onderwerp in de IJmuider Courant van zaterdag 29-1-2022.