Arjen Verkaik lid van verdienste

Arjen Verkaik nam op 30 mei 2018 na 12 jaar afscheid als wethouder van Velsen. Als blijk van waardering is hij door de leden van het Lokaal Netwerk van de VVD benoemd tot lid van verdienste.


Sinds 2006 was hij wethouder van o.a. economische zaken, sociale zaken en werkgelegenheid en financiƫn. Het stimuleren van economische ontwikkelingen waardoor er banen ontstaan voor de inwoners van Velsen had zijn bijzondere aandacht. Zeker als hij dat kon verbinden met het onderwijs (o.a. Techport) en re-integratie (IJmond Werkt!).


Dat deed hij niet alleen op Velsens grondgebied maar hij was ook actief in de IJmond, het Noordzeekanaalgebied en de Metropoolregio Amsterdam. 


Wethouder Verkaik heeft onder meer een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het innovatiefonds, de detailhandelsvisie, de komst van de cruiseterminal in de IJmondhaven.


Een van zijn laatste wapenfeiten was de overdracht van het beheer van de Grote Houtkade aan Zeehaven IJmuiden.

Als wethouder FinanciĆ«n heeft in zijn laatste periode er voor gezorgd dat door een sober en strak financieel beleid Velsen er financieel goed voor staat. 


Naast zijn wethouderschap is hij ook achter de schermen volop actief geweest voor de VVD in Velsen. Zo was hij bestuurslid, campagneleider en lid van de kandidaatstellingscommissie. Verder is Arjen Verkaik actief binnen de Bestuurdersvereniging van de landelijke VVD.


De leden en het bestuur van de VVD danken Arjen Verkaik voor zijn inzet de afgelopen 12 jaar.